Over Linda

In augustus 2009, een half jaar na de geboorte van haar dochtertje Nina, constateerde Linda een bloedende moedervlek onder op haar rug. Na doorverwijzing van haar huisarts naar de dermatoloog, werd er direct geconstateerd dat het kwaadaardig was. Na weefselonderzoek kreeg zij op 31 augustus 2009 de diagnose “melanoom” te horen.

Na nucleair onderzoek in het AMC bleek 1 poortwachterklier schoon te zijn en 1 klier bleek melanoomcellen te bevatten. Daarna zijn de lymfeklieren uit haar rechterlies verwijderd. Deze bleken allemaal schoon te zijn. Vanaf dit moment stond zij iedere 3 maanden onder controle.

November 2010 kreeg Linda ernstige rugklachten. In eerste instantie werd gedacht aan spit/hernia, maar toen geen enkele pijnstilling bleek te werken, is zij uiteindelijk doorverwezen voor een röntgenfoto, MRI en CT- scan. Op 3 december 2010 kreeg zij van de oncoloog te horen dat er uitzaaiingen waren in haar wervelkolom, lever en longen. De tumor was zo snel gegroeid, dat haar 2e lumbaal wervel voor een groot deel verdwenen was, waardoor zij grote kans had op een dwarslaesie.

Vanaf dit moment moest en kon zij alleen nog maar plat op haar rug liggen. Haar levensverwachting werd op dat moment gesteld op weken/maanden.

Na 1 bestraling en 2 chemokuren die de ziekte misschien konden afremmen, bleek op 14 januari 2011 dat dit totaal geen effect heeft gehad en haar levensverwachting werd bijgesteld naar dagen/weken.

In deze periode is het idee van de stichting geboren. Linda is hierbij ook volledig betrokken geweest. Zeker tijdens haar ziekteperiode heeft Linda wederom laten zien hoe sterk en krachtig ze was. Dit was ze niet alleen voor zichzelf, maar nog
meer voor de mensen in haar directe omgeving, tot op het laatste moment. Na een korte maar hevige ziekteperiode heeft zij helaas op 7 februari 2011 de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte verloren.

Om in de toekomst te voorkomen dat er nog meer (jonge) mensen door deze ziekte worden getroffen, is geld nodig. Wij hopen op uw steun te kunnen rekenen.

Inschrijven nieuwsbrief

Archief